Scrisoare Către Unchiul BOC

Salut, de câteva zile am o mare bucurie în mine, nici nu găsesc cuvintele de exprimare, poate vă întrebaţi despre ce e vorba? Ei, bine, aşa peste noapte eu m-am vindecat şi sunt sănătos tun, pot face multe lucruri la care în urmă cu câteva zile doar visam. Vă dau câteva exemple, acum pot umbla singur şi nu mai am nevoie de cărucior, apropo, vreau să donez căruciorul meu electric lui Boc, datorită lui m-am vindecat din data de 01.03.2011 şi vreau să-i mulţumesc într-un fel, poate îi prinde bine la bătrâneţe. Eu acum mă descurc singur, pot face de toate singur, mă ridic singur din pat, mă îmbrac singur, îmi iau singur mâncarea din frigider, îmi pun singur apă în pahar şi mi-l iau tot singur de pe masă că acum am putere, până acum câteva zile puteam să mor de sete cu apa lângă mine dacă nu era pe marginea mese-i, merg singur la baie nu mai trebuie să mă ducă Andrei în braţe, pot face totul singur şi nu mai am nevoie de ajutorul lui Andrei. Acum îmi vine în minte un banc care se potriveşte cu aceste rânduri:

La izvorul tămăduirii. Orbul se spală pe ochi şi strigă:
– Văd ! Văăd ! Văăăăd !!!
Surdul se spală pe urechi, cade în genunchi extaziat:
– Vai, divine sunt glasurile păsărelelor ! Aud, Doamne, aud !!!
Când îngerul tulbură iar apa, un olog intru cu căruţ cu tot în izvor. După un timp iese afară. Căruţul începe să strige bucuros:
– Am cauciucuri noi ! Am cauciucuri noi ! Am cauciucuri noi! …

Acesta este un vis frumos din care nu aş vrea să mă trezesc, aş vrea să ţină la nesfârşit, dar nu am de ales şi trebuie să mă trezesc la realitate şi la viaţa grea care mă aşteaptă şi zilele mele tot mai grele din cauza boli care se numeşte DISTROFIE MUSCULARĂ PROGRESIVĂ CONGENITALĂ, care este tot mai rău pe zi ce trece şi mai ales şi din cauza Guvernului care ne face zilele tot mai grele şi pline de suferinţă, în ritmul ăsta speră să scape de cât mai mulţi dintre noi şi vor reuşi în ritmul ăsta dacă continuă tot aşa.

În Biblie scrie să nu-i doreşti răul aproapelui tău, eu sincer îi doresc lui Boc „binele” meu: să fie cel puţin 24 de ore în pielea mea şi fără să-l ajute nimeni! După numai 24 de ore, sunt sigur că va găsi alte soluţii de scos ţara din criză.

Boc are impresia că noi suntem mulţumiţi de cum îşi bate joc de noi, noi nu putem să ieşim în stradă, să facem grevă cum fac alţi, unii dintre noi nu ies afară cu ani din case, din apartamente că nu are cine să-i coboare 3 – 4 etaje, nici vorbă de grevă.

Vă rog pe voi, cei ce citiţi aceste rânduri şi dacă vă pasă de noi persoanele cu handicap, să ne ajutaţi să ajungă aceste rânduri la Boc şi guvernul lui, poate reuşim ceva schimbări în bine şi pentru noi. Multă sănătate!


Mai citiţi şi aici şi aici şi … aici.

58 de gânduri despre “Scrisoare Către Unchiul BOC

  1. Pingback: Mi-e dor de Ciucaş

  2. Radu

    Cati dintre voi ati reclamat pe vecinul/prietenul/cunoscutul care lua pensie de handicap pe nedrept? Cati oameni aveau indemnizatie de handicap si mergeau voiosi la lucrul campului? Acei oameni luau banii vostri si voi nu ziceati nimic. Ati tacut cu totii… pana s-a ajuns la fundul sacului… Cati ati auzit de doctori care dadeau certificate de handicap pe banda rulanta si ati tacut? Si aceia luau banii vostri… Nu e usor, e dureros, dar suntem la inceputul drumului spre normalitate.

  3. steliana

    Salut!
    Da-mi voie sa iti spun ca te admir din tot sufletul pentru perseverenta ta. Ma inclin in fata ta… Nu stiu daca te ajuta in vreun fel dar sa stii ca te sustin si demersul tau mi se pare un real act de curaj. Cati dintre noi nu ne plangem zilnic? Face cineva ceva? Hmmm… nu, insa tu ai luat initiativa si asta te face special!
    Multa sanatate si liniste interioara!

  4. ioana tamas

    Salut Zolty,
    In primul rand iti doresc multa putere sufleteasca si credinta in Dumnezeu si in oameni. Esti un om curajos in fata caruia noi ar trebui sa plecam capul. Ma bucur ca ai aici multi oameni care te sustin si se vede ca te apreciaza si ar fi o onoare daca m-ai considera si pe mine prietena ta. M- a emotionat pana la lacrimi postul acesta si ar merita lipit pe toate gardurile pe toate zidurile din tara asta! Nu am studii juridice,nu ti pot oferi sfaturi in acest sens, insa sunt sigura ca in cele din urma ai sa razbesti ,asa cum ai facut-o si pana acuma. Sunt sigura ca te vei face auzit si chiar mai mult de atat…

  5. Pingback: ZoltyBogata: Scrisoare către unchiul Boc | RELANSAT

  6. Gabriela

    Revoltător! Din curiozitate am gugălit să văd dacă nu există şi la noi avocaţi pro bono (muncă voluntară şi fără plată, ca serviciu public) ca să daţi în judecată primăria. Poate nu este o idee rea să vă înscrieţi cazul aici . I-am găsit via Trebuie să încercaţi. Nu aveţi ce pierde. Nu vă daţi bătut!

      1. Valentina

        zolty, vreau sa citesti foarte bine legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. s-au mai modificat unele articole pe ici pe colo. Citeste bine si noteaza toate articolele care iti dau un drept care nu-ti este respectat( de exemplu Art. 34. – Persoana cu handicap grav are dreptul, in baza evaluarii sociopsihomedicale, la un asistent personal” ai dreptul, ai certificatul, ai si asistentul? NU? noteaza. apoi de exemplu .Art. 39. –
        (1) Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa prevada si sa garanteze in bugetul local sumele necesare din care se suporta salarizarea, precum si celelalte drepturi cuvenite asistentului personal, potrivit legii
        ” Prin urmare este o obligatie sa asigure suma necesara platii asistentului, alt exemplu „.Art. 46. –
        (3) Pe perioada concediului de odihna, angajatorul are obligatia de a asigura persoanei cu handicap grav sau accentuat un inlocuitor al asistentului personal profesionist ori gazduirea intr-un centru de tip respiro”
        ai beneficiat de acest drept pe perioada concediului de odihna a asistentului? Nu? noteaza.
        alt exempluArt. 63. –
        (1) Pentru a facilita accesul neingradit al persoanelor cu handicap la transport si calatorie, pana la 31 decembrie 2010, autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa ia masuri pentru:
        a) adaptarea tuturor mijloacelor de transport in comun aflate in circulatie;
        b) adaptarea tuturor statiilor mijloacelor de transport in comun conform prevederilor legale, inclusiv marcarea prin pavaj tactil a spatiilor de acces spre usa de intrare in mijlocul de transport;
        6) Pana la data de 31 decembrie 2010, administratorii infrastructurii feroviare si operatorii de transport feroviar au urmatoarele obligatii:
        a) sa adapteze cel putin un vagon si statiile principale de tren, pentru a permite accesul persoanelor cu handicap care utilizeaza fotoliul rulant”
        poti tu acum in 2011 sa calatoresti cu trenul, este adaptata statia si vagonul astfel incat sa poti urca in tren? Nu? Noteaza. Poti urca in alte mijloace de transport (tramvai, troleu, mtrou, etc), sunt ele adaptate? Nu? Noteaza
        Eu de exemplu nu pot calatori prin capitala cu copilul mic (bebe) in carucior pentru ca nu pot ajunge de exemplu jos la statia de metru. trebuie sa ridic carutul cu copil cu tot pe scari, lucru imposibil pentru forta mea.)

        Si noteaza draga zolty toate articolele care-ti dau drepturi ce nu-ti sunt respectate. In petitie asta trebuie sa scrii. Mai exista o autoritate numita ANPH care conform Art. 8. –
        (2) Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap elaboreaza politici si asigura monitorizarea si controlul respectarii drepturilor persoanelor cu handicap”
        Prin urmare le poti scrie si lor.

    1. Valentina

      zolty, n-am inteles prea bine situatia, nu mai ai dreptul la insotitor? fratele tau iti poate fi insotitor dar si asistent personal daca face un curs (la primarie banuiesc) si va beneficia de salariu dar si de carte de munca. Incerc sa te ajut, tare mult mi-ar place sa-i face de cacao in fata parlamentului european. Ca sa demonstrezi cat de mult te ajuta material statul sa traiesti, poate poti face o comparatie intre indemnizatia pe care o primesti si costul cosului minim de consum care era luat in calcul pana in anul 2004 la calcularea sal. minim pe tara.( adica tu primesti 270 lei, in conditile in care , in anul 2009 costul minim de subzistenta calculat potrivit acestui cos era de 720 lei de persoana pe luna.Chiar daca nu se ia in calcul in prezent se poate demonstra calitatea vietii unei persoane cu handicap, oferita de stat.

  7. Booon!Imi place ca esti optimist si speri ca Boc sa vada scrisoarea ta si sa faca ceva in privinta asta.Din pacate cred ca Boc e prea idiot si talamb .Eu cred ca tu esti un om perfect saanatos si ma refer aici la sanatatea morala.Cei grav bolnavi moral si etic sunt Boc and Co.
    Iti respect curajul si optimismul.Jur ca nu o sa ma mai plang niciodata de nimic…

    1. #Lolli: ms, cînd am scris scrisoarea am sperat să o citească măcar cineva din conducerea ţări chiar şi Boc pt el era, dar nu am eu norocul ăsta. Multă sănătate

  8. Klaus

    Nu cred ca bocul e totusi de vina. La noi s-au platit si se platesc normal salariile asistentilor personali, dupa studii, calificari si vechime, si sunt fonduri pentru tot anul, chiar daca la limita si fara plata concediilor de odihna
    Banii s-au alocat printr-o haotarare de guvern astfel: s-au luat cheltuielile de personal din luna noiembrie 2010, s-a adaugat procentul de 15% si asta elimita care nu poate fi depasita. mai degraba aia de la primarie de la voi si-au mai tras o marire sau o prima si cum nu pot depasi suma repartizata, iau de la voi ca asa cum zici, nu prea puteti protesta

  9. Pingback: Zolty i-a scris o scrisoare lui nenea Boc | Site cu denumire de origine controlata

  10. Pingback: Scrisoarea lui Zolty catre Unchiul BOC

  11. Pingback: Scrisoarea lui Zolty catre Unchiul BOC « Supravietuitor's Blog

  12. Draci, si eu ziceam ca am viata grea, pe cand sunt sanatos. Urat sa fie cineva in papucii tai. Esti un exemplu de curaj pentru noi. Nu stiu ce altceva sa zic…

  13. Pingback: Pentru tine, Lisa! (5) « Cristian Dima

  14. Pingback: Piet Mondrian(7 martie 1872 – 1 februarie 1944), pictor olandez « my heart to your heart

  15. Voi face cunoscuta „Scrisoare Către Unchiul BOC” pe ambele mele bloguri.
    Poate i se desfunda urechile, unchiului tau, al nostru.
    Sanatate!

  16. Mircea Calin

    Zoly dragule,la inceput intentionam sa-ti scriu cateva cuvinte de incurajare dar cand am vazut cat esti de optimist si ca mai ai inca puterea de a glumi si de a spune bancuri,am vaga impresie ca a mele cuvinte vor fii goale.Stiu ca nevoile tale de moment sunt cu totul altele,dar deocamdata vreau sa te asigur ca ai inca un prieten,care sufleteste este alaturi de tine,in persoana mea.In ceea ce-l priveste pe boc trebuie sa-ti dau o veste proasta;chiar daca vor ajunge la el cuvintele tale,nu se va schimba nimic.boc e doar o sageata in mainile mafiei care conduce tara asta si care vor sa o duca pe cele mai „inalte” culmi ale saraciei.Scuze ca te descurajez,dar intre prieteni…;) trebuie sa ne spunem, adevarul in fata fara sa ne amagim.
    Iti doresc sa fii in continuare optimist ca Dumnezeu le va rezolva pana la urma pe toate,(in nici un caz boc sau basescu).
    Toate cele bune.
    Mircea Calin Sumalan.

  17. dan

    asa zoli esti tare mah
    nu te lasa frate
    la alti li bine am vazut sus ce raspunsuri lasa
    dar ei nu stiu ce greu iti e tie
    eu stiu zoli k eu te cunosc chiar bine
    sper sa vada cine trebuie poate o sa iti dea un ajutor

  18. Aici este vorba clar despre un abuz . Iar pentru asta ai dreptul sa abuzezi de orice mijloace pentru a-l face cunoscut si pentru a cere sa ti se faca dreptate.
    Cauta pe net adresele de contact (exista) de la Guvern, Presedintie, Ministerul Mincii, protectia sociala, intra pe blogurile politicienilor – ca toti au, e la moda acum – pune un link cu postul acesta. S-o gasi cineva pe acolo care sa stie sa citeasca.
    Numai bine Zolty, te admir pentru curaj.

  19. Pingback: Popii pe bancă – Dialoguri nocturne « Cristian Dima

  20. Mai da-o dracului de treaba, da Presedintele e un nenorocit, Premierul la fel, Guvernul de asemeni. Dar acum ducem lupta pe blogg-uri ? Imi pare rau ca suferi de boala de care suferi, dar ce vina are cineva ca suferi de asta ? Iar voi restul, sunteti penibili, toti faceti cate o revolta pe net/mirc. Si stii ce e nostim ? cum multi aveti parinti idioti care au votat cu Basescu pentru a doua oara, cum chiar unii ati votat cu el sau nu v-ati dus deloc si acum faceti revolutie pe net si idolatrizati un om in scaun cu rotile. CE CACAT DE TARA.

    1. #blabla: da şi ei sînt vinovaţi, şi încercăm să schimbăm ceva punete şi tu într-o situaţie de asta şi după aceia mai vorbi, tu crezi că asta e revoltă? gîndeşte puţin…multă sănătate
      P.S. măcar puteai să pui numele tău să vedem cine eşti, se pare că eşti vreun fricos, de ce te temi?? 😀

    2. Mai da-o dracului de treaba, Domnule Tembelino (vezi că te-am recunoscut!). Ai dreptate_ ţara asta-i de căcat. Pentru că sunteţi prea mulţi – ca tine! Vinovaţi nu sunt părinţii tăi, indiferent dacă l-au votat pe Băse ori ba, pentru că ei au vrut să scoată om din tine. Pentru că nu le-a reuşit, Dumnezeu să-i ierte!
      Hai să te ajut, pentru că ştiu că nu poţi gândi cu cei doi neuroni care-ţi locuiesc cu chirie în scăfârlia ce o ai pe gât (ca să-ţi ploaie înăuntru!):
      1. Zolty nu este vinovat şi nici nu te acuză pentru boala lui. Are drepturi pe care cei plătiţi ca să le respecte i le calcă.
      2. Poate că suntem penibil prin ce facem, dar, nu suntem cretini ca cei care te-au fătat pe tine.
      3. Cine te pune să intri pe blogurile noastre. Aici vorbim treburi serioase şi … marş, înapoi, la coteţ!

  21. Pingback: Pentru Bloggeri « Blog De Mistocareala

  22. Pingback: De la Zolty pentru Boc | Dumuraru Chinez

  23. Pingback: Cărucior pentru Boc | Florina Lupa Curaru

  24. Gigel campulung muscel

    BRAVO ZOLY ESTI TARE. AR TREBUI SA NE UNIM TOTI SA II DAM JOS PE PORCII ASTIA DE LA PUTERE . AU FACUT GUSILE CA PORCII. JOS BASE SI GUVERNUL. EU CRED K MAI EXISTA SI OAMENI SERIOSI SI DESTEPTI IN TARA ASTA .

  25. Zolty, da, orkicum am lua-o legea e o porcarie…chiar si daca aceeasi bani ii vor primi persoanele cu handicap si nu insotitorii carora li s-au ridicat cartile de munca. Ma aflu in aceeasi situatie ca si tine…STRIG CATRE GURVERNANTI- CATRE BOC- ESTE REVOLTATOR!!! chiar am postat si eu pe blog clipul in care apari la stiri la antena 1…voi porni si eu o campanie asemanatoare E IMPOSIBIL SA NI SE IA DREPTUL LA VIATA!O VIATA AVEM SI AIA NE-O PRETIND! http://limitelesperantei. blogspot.com

  26. Ai găsit calea potrivită de a te ajuta pe tine însuți, Zolty!! Felicitări pentru că nu te dai bătut!
    Să sperăm că premierul are ochelari noi și reușește să înțeleagă ce îi scrii! 🙂

    Cu bine!

  27. Pingback: Mesaj pentru bloggeri | Lenesu's Blog

  28. Pingback: Scrisoare către Unchiu’ Boc « Ulise al II-lea – blog canin

Lasă un comentariu