Proiectul Meu

Sall, aici vreau să vorbesc despre proiect-ul meu, care a început să se concretizeze puţin în toamnă şi anume cu izolarea unei părţi locuite din casa în care locuim eu şi fratele meu AndreiNoi locuim într-o casă care este foarte crăpată şi are nevoie de consolidare şi reparaţii urgente, care este posibil să se dîrîme în cîţva ani dacă nu se face consolidarea fundaţiei.Pozele astea sînt mai vechi, acum casa e mult mai crăpată faţă de acum 4-5 ani chind au fost făcute pozele astea. Noi am mai făcut unele mici reparaţi, dar din lipsă de bani nu se cunoaşte nimic. Din cauza fundaţiei care este foarte slabă, pereţi se tot creapă, reparăm crepăturile şi într-o lună sa-u două sînt la loc. Normal ar trebui consolidată toată fundaţia case-i, dar coastă foarte mult la venitul nostru de bugetari, ne ar trebui tot venitul nostru pe aproximativ un an de zile, bani deabia ne ajung de pe o lună pe alta cu mari sacrifici.În luna Noembrie 2010, cu ajutorul lui Groparu şi al unor colegi şi prieteni a reuşit să adune nişte bani pt consolidarea casei, dar find deja mijlocul luni Noembrie, era prea tirziu pt turnat beton sub fundaţie, egsita riscul să îngheţe betonul şi nici bani strînşi nu erau destui. Aşa că a rămas să consolidăm la Primăvară dacă reuşim să strîngem suficienţi bani. În Noembrie 2010, cu bani adunaţi, Groparu şi cîţva voluntari vezi aici şi aici au izolat partea locuită al case-i ca să fie mai cald pe timpul Ierni, urmînd să continue la Primăvară cu consolidarea fundaţiei, sper să reuşim să adunăm bani necesari pt acest lucru.

Vă rog să ne ajutaţi şi voi dacă puteţi cu ori cît de puţin puteţi.




========================================================

Consolidarea fundaţiei case-i

Anul acesta 2011, trebuia să ne apucăm din Primăvară de consolidarea case-i, dar din cauza că nu am reuşit să găsim Meşter, am găsit dar mai greu că era foarte riscantă lucrarea, adică exista riscul păbuşirii pereţilor sub care se făceau săpăturile de consolidare. Am reuşit să consolidăm fundaţia case-i, am început lucrările pe 13 Septembrie anul ăsta, şi a decurs destul de bine şi cu unele probleme ne prevăzute pe care eu le-am numit surprize 😀 ,Sa săpat pe lîngă fundaţie în jos aprox. 80cm şi sub fundaţie aprox. 30cm pe porţiuni de 1,5 m, sa-u pus stîlpi din fier beton striat sub fundaţie şi sa turnat beton peste fierul beton în toată groapa săpată pînă la surafaţa pămîntului, ca să iasă într-un fel de ‘ L ‘.În două locuri nu sa putut săpa sub fundaţie, era riscul de prăbuşire a fundaţieiSa consolidat şi fundaţia pe dinafară.Am turnat şi ca un trotuar roata pe lîngă casă, ca să nu se înfiltreze apa cînd plouă şi din această cauză am avut noi problemele.Deci aţi observat schimbările 😀 .

Film realizat de Groparu

========================================================

Izolarea case-i

6 gânduri despre “Proiectul Meu

  1. Bloggerii au avut o idee geniala. Speram ca putinul cu care a contribuit fiecare sa iti fie de mare folos si sa te ajute sa-ti termini proiectul. Mult succes si multa sanatate!

  2. Zoly, iti doresc multa sanatate si putere pentru a lupta in continuare si fie ca modestele noastre „ajutoare” sa-ti fie de folos catusi de putin.
    Multa sanate Zolty.

Lasă un comentariu