Cel mai mare necaz pt. mine

Mistral 3
Mistral 3

Sall, de vreo 3-4 luni am ceva probleme cu bateriile de la căruciorul electric, tot cam de atuncea nu mai ţin încărcate ( mai precis ţin foarte puţin încărcate avînd în vedere că le am de 3 ani şi durata de viaţă este între 5-6 ani, uneori şi mai mult ) Duminică seara la-m pus la încărcat şi încărcătorul meu cupla şi decupla continu, normal că m-am speriat că sa stricat, noroc că mai aveam încă un încărcător de la un prieten Ionuţ care mi-a dat să încerc şi cu încărcătorul lui să văd dacă tot aşa ţin bateriile încărcate. Am mai încărcat şi cu încărcătorul lui Ionuţ, dar Luni seara nu a vrut să mai pornească nici ăsta.

Bateriile
Bateriile

Am crezut că pică cerul peste mine de necaz. Marţi nu mai aveam curent în baterii şi nici un chef de viaţa asta care este foarte grea pt. mine şi nici căruciorul nu mai mergea. Fără căruciorul electric nici nu mai am pt. ce trăi, mă gîndeam eu, aşa şi e. Este bucuria care îmi dă putere să trec peste toate greutăţile de zi cu zi. Nici nu mai are nici un rost viaţa mea fără căruciorul electric. Am fost foarte,foarte necăjit, şi mă întrebam; oare cu ce am greşit? Doamne, de ce mă pedepseşti aşa de tare? De ce îmi iei şi ultima mea bucurie? Toată viaţa mea am suferit, de mic copil. De vreo trei ani de cînd am căruciorul, mă bucur pt. fiecare zi pe care o trăiesc. Eram convins că sa stricat încărcătorul şi ştind că sînt foarte scumpe, cine şti cît coastă reperaţia şi mai ales că am crezut că se stricase şi a lui Ionuţ, mă tot gîndeam cum să-i spun, ce va zice? normal că nu mă va felicita, nu? 😀 . Aceste gînduri mă frămîntau tot mai tare şi nu ştiam ce să fac. Dar mi-am adus aminte că prin Iarnă

Varga Istvan
Varga Istvan

mi-a recomandat un prieten pe cineva, este vorba de Varga Istvan din Tîrgu-Mureş care se pricepe la reparat cărucioare şi scutere electrice. La-m sunat şi am stabilit să vină la mine în Bogata că îi plătesc benzina pt. maşină, poate mi-l reperă şi scap de acest necaz. A ajns la mine pe la orele 19 şi sa apucat de treabă. Toată problema a fost de la baterii, după cum a bănuit şi el. O baterie avea 13,0 v şi cealaltă avea 11,5 v , diferenţa era mare şi de aia nu mergeau încărcătoarelesesizau ca şi cum erau încărcate, dar era încărcată doar cea de 13,0 v . Au trebuit descărcate amîndouă la fel cu două becuri şi tot timpul măsurate cu un aparat de măsură. Doar după asta au mers încărcătoarele, parcă mi sa luat o piatră de pe inimă, parcă eram mai uşor cînd am văzut că merg încărcătoarele amîndouă. Dar cu toate astea tot am primit o veste rea 😦 , este nevoie de alte baterii noi, din cauza că le-am folosit aşa una dintre iele sa slăbit mult prea mult faţă de cealaltă.Dacă ştiam de treaba asta mai de mult, nu ajungeam în situaţia asta, dar acum este prea tîrziu. Este bine că mai merg cît de cît o perioadă bateriile şi poate reuşesc să găsesc un Sponsor să mă ajute să cumpăr două baterii noi. Multă sănătate.

P.S. Mii de mulţumiri lui Varga Istvan din Tîrgu-Mureş pt. reparaţii. Multă sănătate

14 gânduri despre “Cel mai mare necaz pt. mine

  1. Pingback: Ce s-a mai petrecut | Site cu denumire de origine controlata

  2. Pingback: Bun sau rău « A different blog

  3. Pingback: Cei ce pornesc în viaţă cu stângul. Cu şlapul stâng « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

  4. Acumulatorii sunt ceva special ? Sau sunt de cei auto ? Daca ai posta niste caracteristici ar fi ok (capacitate, curent pornire, dimensiuni, pozitie si dimenisuni borne)

    1. #miluch: Acumulatorii sînt pe gel şi sînt special făcuţi pt. cărucioare electrice, au durată de viaţă foarte mare 5-6 ani. Dacă ai putea să mă suni pe tell, îţi dau toate detaliile 0743622372. Multă sănătate

  5. Alina

    Buna seara. Si eu sunt mandra posesoare de carut electric comandat cu ajutorul unei medic, tocmai din Germania. Are 4 ani. Al tau de unde e?
    Eu nu am avut niciodata probleme cu bateriile. Se incarca cum as incarca un mobil, daca intelegi ce vreau sa zic. In schimb, de vreo cateva luni, scartie in partea dreapta, in dreptul rotii. S-a uitat tata la roata, la uns acolo cu ceva. Dar tot scartie si mie foarte teama ca voi ramane fara carutul electric. Este foarte complicat facut (cu cap) si nu imi vine sa dau carutul pe mana oricarui mester.
    Mesterul tau cunoaste pe cineva in Galati? Eu sunt din Galati.
    Multumesc.

    In alta ordine de idei, pt Dana, am si un carut normal dar acela il folosesc rareori, cand trebuie sa plec pe distante lungi. Este foarte nasol fara carut electric, pt persoana care trebuie sa impinga la carut si pt mine pt ca nu pot sa ma duc unde vreau si trebuie sa rog persoana respectiva sa ma duca. Cu alte cuvinte, seamana cu cersitul. Si asta e ultimul lucru pe care vrem sa-l facem. Nu noi am ales o viata de handicapat.
    Si cu asta am terminat discutia, ca am lungit-o cam mult.

    1. #Alina: Bună seara, pe al meu îl am de trei ani, 21 de zile şi la-m primit de nou de la o firma printr-o sponsorizare. Îmi pare rău dar nu cunoaşte pe nimeni, eu cred că ai nevoe de un mecanic cu multă experienţă. Multă sănătate

  6. dana

    Tu iti faci probleme care esti descurcaret ai doua caricioare stai bine . spunemi Clujul da caricioare si la persoanele din alte judete te rog daca sti

Lasă un comentariu