Poti face 1000 de cursuri despre cum sa ajuti o persoana cu nevoi speciale

Inspiratia  in viata vine din fapte  si uneori simti ca tebuie sa spui ceva , altfel te sufoci.  Fiecare isi striga fericirea sau  frustrarea  atunci cand ele nu mai au loc in el. Atatea povesti au fost scrise , atatea cuvinte  rostogolite  pe buze sau pe foi nu si-au gasit lacasul si totusi au fost dezvaluite pentru a usura  , sau a povatuii.
 Viata are  atatea fete ca si un  rubik , invatam sa ne descurcam in ea neindrumati uneori , sau asemeni unor nevazatori  “ pipaim “ tot ce se poate ca sa nu ramanem pe dinafara.  Gandurile se ingramadesc in mintea ficaruia,faptele noastre reflecta cine suntem , alegerile si actiunile ne definesc,dar multi nu stiu cum sa gestioneze o situatie desi vorbesc despre ea. Omenii buni vorbesc frumos si fac multe lucruri bune , dar nu neaparat si simt la unison cu ceilalti. A ajuta e firesc , dar uneori din prea mult zel se greseste ….iar de aici se deviaza ….si se deriveaza fapta. 

Unii oameni vor sa ne ajute pentru ca suntem batuti  de soarta , dar ce nu stiu ei este ca  unii dintre  noi nu vrem sa fim ajutati mereu pentru ca ne stirbesc din personalitate fara a avea aceasta intentie.Ca sa ajuti trebuie sa poti sa te apleci unde sunt eu , sa empatizezi cu mine, sa plangi cand eu plang , iar astea nu se citesc in carti si nici nu se vad in filme. Bucuria mea trebuie sa fie si a ta  si reusita sa se imparta la doi. Vrem nu vrem  realitatea  ne invadeaza si ne rupe de visarea care ne cuprinde uneori pe toti. Intentionat am folosit  EU. Eu suntem de fapt cei multi cu dizabilitati care stau la mana celor sanatosi care nu stiu cum sa se descurce cu noi.   
 De curand an vazut un filmulet pe internet despre un tanar cu autism care avea des crize specifice acestei boli , iar mama lui facuse un film care arata cum trebuie sa fie linistita o persoana care sufera de aceasta boala . Sincer m-a impresionat ce am vazut …acea femeie stia exact cum sa procedeze pentru ca il simtea pe fiul ei . Abilitatea de a simti ce se intampla cu celalalalt nu este la indemana oricui. Poti face 1000 de cursuri despre cum sa ajuti o persoana  cu nevoi speciale , daca nu te  pui in situatia ei , nu vei stii niciodata ce sa faci si nici cum se simte cel care nu e valid.
Vorbele sunt de prisos in realitatea de zi cu zi. As putea sa scriu  mult si cu exemple , dar stiu ca mi-ar lua destul timp si nu vreau nici sa plictisesc pe cei ce vor citi aceste randuri. Totusi un exemplu impartasesc ca sa va dati seama ca e adevarat ce scriu.
Am lucrat 1 an  impreuna cu sotul meu. In acest an am lucrat si la domiciliu pentru ca erau diferite lipsuri care nu ne permitea sa mergem la sediu . Panta de acces era facuta vai mama ei , dar patronul se lauda ca stie ce inseamna sa lucrezi cu persoane ca noi ,cu dizabilitati , ca ne da o sanasa la o viata mai buna si asa a fost din punct de vedere financiar , dar habar nu avea cine suntem , ce ne trebuie , cat de greu ne  este sa ne cocotam pe panta lui si nici ce simtim cu adevarat. Vorbele lui erau ca penajul de pe paun , dar  faptele  0. De …afacerea sa mearga …
Asa sunt cei multi care “ stiu “ sa ajute persoana cu dizabilitati si care vor rasplata pentru fapta lor buna , dar care au inima inchisa si mintea si mai si.
D.V.T.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s