Prietenia

prietenii-adevarati-sunt-pentru-totdeaunaEste un sentiment frumos care uneste doua persoane sau mai multe. Incepe simplu si poate dura toata viata. E un sentiment care cere acceptare , loialitate , sinceritate. Prietenia a avut multe definitii in timp , dar eu as spune ca definitia care poate fi aplicata la relatiile mele de prietenie este : ”Ce  tie nu-ti place, altuia nu-i face”. Prietenia se cladeste zi de zi avand ca baza sinceritatea si increderea reciproca. Ea poate incepe intre oaneni care nu au neaparat  sentimente ,  mod de gandire , afinitati , caracter sau pasiuni asemanatoare. Oameni diferiti pot fi prieteni daca se tine cont de felul de a fi al celuilalt pe care il numesti prieten.
Prietenia naste  confidente,solidaritate sau  dispute care pot fi solutionate pe loc sau in timp. Creaza si impartaseste amintiri.  Prietenia poate fi de mai multe feluri in functie de ce vrea fiecare individ.Ea  poate fi interesata si superficiala. O astfel de prietenie nu tine. Prietenia adevarata ne face sa ne simtim bine mereu. Unui prieten ii povestesti ce ai pe suflet , atunci cand esti bucuros impartasesti si motivul , te bucuri de reusita unui prieten , faci lucruri impreuna cu el , il asculti si te asculta atunci cand ai nevoie , plangi alaturi de el si pentru el si il ajuti la nevoie. Un prieten adevarat nu zice nu atunci cand ai nevoie de el , dar asa cum te sfatuieste are dreptul sa te si critice , sa iti atraga atentia cand gresesti. El are menirea sa vegheze asupra ta si la bine si la rau. Sa evite , sau sa incerce sa dreaga situatiile jenante in care te poti pune din inconstienta. Sa tina cont de sfarurile tale, iar atunci cand e  nesigur sa clarifice situatia pe loc .
Cand un prieten te minte  este clar ca nu merita sa ramai in relatii cu el. Cand in prietenie se pierde increderea , nimic nu se mai poate face, dar in prietenie exista si iertarea care se atribuie celor ce o merita . In prietenie nu e totul permis , are si ea reguli , dar nu te obliga la nimic . Prietenul iti  vrea binele si nu devine invidios cand ai parte de succese , nu  ia ce iti apartine si intotdeauna te incurajaza. Prietenia e selectiva si la alegere, iar un prieten adevarat este greu de gasit si este de neanlocuit.    
D.V.T.

2 gânduri despre “Prietenia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s