Nu vrea să plouă

Sall, anul trecut pe vremea asta era puţin mai cald afară faţă de acum 😀 ,anul trecut a mai şi plouat. Anul ăsta nu a prea plouat, pămîntul este foarte uscat şi în grădină sînt nişte crăpături foarte mari, nu a mai plouat de la sfîrşitul lui Iunie, atuncea a plouat două săptămîni. De atuncea a mai plouat de două, trei ori de nici praful nu sa udat, dar cu toate astea sa-u făcut recolte destul de bune şi dacă mai ploua spre Toamnă era şi mai bine, dar nu se poate după voia noastră 😀 . Am trecut de jumătatea lui Noiembrie şi nu a plouat de fel, nici măcar o picătură şi se anunţă vremuri foarte grele pt noi. Din cauza că nu a plouat de foarte mult timp, Tractoarele nu pot ara pămîntul pt că e foarte tare,  grîul semănat acum două luni, doar stă în pămînt (dacă nu le-au mîncat păsările de atuncea ) trebuia să fie încolţit de atuncea. Pămîntul e aşa de tare de Tractoarele astea Româneşti nu fac faţă, doar de alea străine vezi pe cîmpuri, foarte, foarte puţin pămînt este arat faţă de anii trecuţi. Dar cu toate astea mai avem o speranţă, măcar să ningă mult Iarna asta, să se ude bine pămîntul. De exemplu, la mine pe stradă cînd trece o maşină rămîne un praf de nu mai vezi nimica vreo 20-30 secunde şi cel mai rău este să fiu şi eu pe la mijlocul străzi 😀 ,în tot deauna cînd iau hotărîrea să merg pînă la magazin trebuie să mă gîndesc bine, se face praf şi din cauza că unii merg şi mai tare cu maşinile, nu se gîndesc şi la mine. Multă sănătate

5 gânduri despre “Nu vrea să plouă

  1. Chiar dacă nu a plouat, a fost ceaţă şi ne-am învârtit în jurul cozii lui Ulise (doar vreo şase km) şi … am găsit gutui semi-sălbatice. Mici, dar, foarte gustoase.

  2. Chiar bine: astăzi ori mâine, vrem să mergem să bem apă sărată … la Izvorul de Mărătoare de la Miceşti. Încă, nu am ajuns acolo, deşi, ne-am pornit de mai multe ori.

  3. Zolty, am o propunere. Cheamă-l pe Supermanu’ ăla de Groparu și scapi de praf, îți asfaltează el strada 😆
    Ai văzut ce amabil și vesel e mereu!

    Weekend plăcut, Zolty!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s