O leapşă, Lecții de viață

Sall, azi vreau să scriu despre o Leapşă, care sincer nu prea ştiu ce înseamnă dar bănuiesc. Am tot văzut pe blog-uri că se scrie despre leapşă, nu am dat inportanţă pt asta. Dar acum a venit şi rîndul meu 😀 ,în viaţă învăţăm multe. Uite aici despre ce e vorba.Leapşă de la  AndiBob

Am venit să îți ofer o leapșă tare simpatică, se numește Lecții de viață. Asta presupune să scrii un post despre cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat până acum. Știu că ai un spirit de observație ascuțit și ești sincer, n-o să îți fie prea greu să spui lucrurilor pe nume, exact așa cum le vezi și cum le-ai trăit. Aș fi foarte onorată dacă ai prelua leapșa. Și abia aștept să o citesc. 

1. Aşa zis-ul prieten. În faţă îţi vorbeşte frumos, te laudă, îţi lasă inpresia că îţi este un adevărat prieten şi cînd ai nevoie de el nici nu te cunoaşte, am avut un aşa zis prieten aici prin vecini îl ajutam cum puteam, cu sfaturi, cu bani în prumut, cu ţigări (atunci fumam 😀 ) ect şi cu ce mai puteam, îl consideram prieten de încredere. Într-o zi a venit rîndul meu să apelez la el, dar vorbele lui ma-u durut foarte tare, mi-a zis aşa; eu te-aş putea ajuta, dar mă mai gîndesc dacă te ajut sa-u nu. Nici nu am mai apelet nici o dată la el.

2. Birfitorii. Ce-i care vreau să ştie tot despre tine, unde ai fost, ce ai cumpărat, ce ai făcut, să le spui toate secretele şi după aceia să poată să rîdă de tine şi să te bîrfească şi de cele mai multe ori din două, trei cuvint scot o poveste lungă şi numai cu minciuni

3. Despre viaţă. Este adevărat că viaţa e grea, multe ne ajunsuri, scumpiri peste noapte, lipsa locurilor de muncă, ect. Uni renunţă foarte uşor la viaţă prin sinucidere, aşa consideră că scapă de greutăţi, dar lasă în urma lor şi mai mult suferinţă. Am momente cînd şi eu mă gîndesc la sinucidere, că parcă m-am săturat de viaţa asta şi ştiu că vin zile şi mai grele pt mine, dar mă gîndesc că sînt alţi care o duc şi mai greu ca mine şi au puterea să zîmbească şi parcă mai prind o speranţă de puţin mai bine şi încerc să fiu mai optimist, poate ziua de mîine va fi mai frumoasă decît ce-a de azi

4. Sănătatea. Ce-a mai de preţ avere de pe faţa pămîntului este sănătatea, fără sănătate nu contează nimic, poţi să ai bani cu carul, miliarde, ce folos dacă nu ai sănătate. Foarte rar cînd reuşeşti să cumperi sănătate pe bani, uneori se mai poate şi asta în ultima vreme datorită avansări medicinei. Dumnezeu la majoritatea le dă sănătate, dar mulţi nu o ştiu preţui, şi o pierd din diferite cauze ţigări, alcool, droguri, ect. Omul cînd se înbolnăveşte dă vina doar pe Dumnezeu, nu se gîndeşte că poate el este cel mai vinovat.

5. Prietenii adevăraţi. În decursul timpului am întîlnit şi prieteni adevăraţi, am o grămadă de dovezi că pe pămîntul ăsta sînt şi prieteni adevăraţi şi săritori să ajute şi cel mai inportant nu cer nimic în schimbul ajutorului acordat, o fac de plăcere şi din inimă, sînt fericiţi că au putut să te ajute. Este adevărat că toţi avem nevoie de prieteni sinceri şi de încredere pe care să te poţi baza la nevoie.

Ar mai fi multe de povestit despre ‘Lecţi de viaţă’, şi despre ce am învăţat despre viaţa asta aşa cum este ea. Mă gîndesc că poate învăţaţi ceva despre asta, aştept şi părerile voastre despre asta. Multă sănătate

 

11 gânduri despre “O leapşă, Lecții de viață

 1. Măi să fie, or fi măritate chiar toate vecinele tale?! 🙂
  Bun, bine că nu te dai la femeile altora… 😛

  Să vedem…ce opțiuni rămân?
  Ei, dragul, babei, ascultă aici, că bine te învață baba: caută o fată pe Internet.
  Aici sunt milioane și milioane de fete, doar trebuie să ai răbdare să încerci și să ai răbdare să vezi care are idei care îți plac.
  Aici te vede oricine cine ești, ce crezi despre lume și cum reacționezi. Nu ai ascuns nimic, nu te prefaci că ești altcineva, îți trăiești viața cu o demnitate admirabilă și cu mult curaj.
  Cum ar veni, oferi cartea ta de vizită și aștepți reacții.
  Dar nu e destul.
  ZOLTY, DE CÂND LUMEA ȘI PĂMÂNTUL, BĂRBATUL TREBUIE SĂ INTRE PRIMUL ÎN VORBĂ CU FATA. Așa-i mai frumos, mai sănătos, mai respectabil. Pe urmă începe ”jocul”. Nu cred că tu cauți genul de parteneră care umblă la agățat, ca-n secolul 21 🙂
  Să nu uităm, că trebuie să îi demonstrezi, înainte de orice, că ÎN CIUDA NEAJUNSURILOR tale, ești un bărbat, gândești ca un bărbat și ești pregătit să faci curte unei fete serioase.
  Cred că, momentan, ar fi foarte bine venită și o relație din asta ”la distanță”.
  Hai, curaj, Zolty!
  Doar nu vrei să îți sară ea în brațe?! 🙂
  Am observat că intri pe câteva bloguri să comentezi, de ce nu ai face-o și acolo unde simți că fata scrie cam ce îți place ție?
  Poți să începi colindând pe blogurile din blogroll sau căutând pe Google pe cuvinte cheie, cam ce îți place ție.
  De exemplu, să zicem că îți place muzica populară. Caută ”bloguri cu muzică populară” sau ”blogari care scriu despre muzica populara”. Sau, și mai bine, ”bloggeritze care scriu despre muzica populară”.
  Pentru o relație la distanță ai putea căuta și o fată cu dizabilități fizici, ca tine. V-ați alina unul pe celălalt și cred că v-ar fi mai ușor.
  Sigur că nu-i ușor să cauți, DAR NU ESTE IMPOSIBIL!
  Sunt foarte curioasă ce vei face, cât curaj vei avea.
  Zolty, nu trebuie să te porți altfel, rămâi cum ești și reacționează ca de obicei. Dar când simți că îți va plăcea cu adevărat o fată, SPUNE-I-O!
  La început îi poți lăuda blogul, apoi un anumit post, apoi idei și tot așa, te apropii frumos de ea.
  🙂
  Curaj, ficior! 🙂

 2. „Cu îndrăgostitu mai greu şi mai ales o femeie de mine care sînt aşa cum sînt, mă refer la aspectu fizic, nu am nici o şansă dar cine ştie?”

  Zolty, pe lumea asta sunt multi care spun ca „li se cuvine” si, totusi, NU au parte de dragoste. Indraznesc sa cred ca Dumnezeu va avea grija de tine si pe plan sentimental…

 3. Ai calități SUFLETEȘTI și îți place să glumești, în ciuda situației ”fizice”. Umorul atrage, e o calitate SEXI.
  Am mai văzut cupluri în care unul dintre parteneri avea dizabilități fizice și, totuși, era iubit și respectat. Deci…nu tre’ să inventezi tu roata, doar trebuie să încerci. 🙂
  Și nu uita că și cei sănătoși tun au parte de câteva respingeri, înainte de a-și întâlni iubirea. Cred că nu ai nimic de pierdut dacă încerci.

  Să îți mai spun ceva. Între un bărbat și o femeie nu sunt întotdeauna pe primul loc relațiile fizice, iar asta nu-i împiedică să fie împreună, să se simtă împliniți și – uneori – chiar fericiți.
  Păcat să pierzi prin a nu încerca să experimententezi acel minunat ”canal” care se formează între ei doi, când un bărbat și o femeie se simt atrași și lumea devine doar a lor… Sunt mici semne și semnale între ei, pe care ceilalți nu le văd. E frumos tare de tot acest mic joc.

  Și poate fi foarte frumos să faci curte unei femei, acest lucru aduce căldură în sufletul tău, încredere și, dacă ”joci” frumos, și respectul ei, chiar dacă nu se va îndrăgosti de tine exact cum/cât îți dorești.

  Îți spun din propria mea eperiență, cel mai frumos lucru de pe lumea asta, pentru o femeie, este SĂ SE SIMTĂ DORITĂ. Asta pune în mișcare energii sufletești nebănuite, o trezește ”din somnul cel de moarte” ( 🙂 ) , o face mai frumoasă și o întinerește. Sper să reușești să tranformi așa sufletul și trupul unei femei!
  Te rog mult să te gândești la tot ce te-am rugat.
  Îți promit că viața ta va deveni infinit mai frumoasă, dacă vei avea curajul să îți deschizi frumos sufletul și să-i dai de știre unei femei că ești pregătit să i-l oferi, că tu crezi sincer că ea îl merită.
  Te îmbrățișez și te rog să ai încredere în tine.
  Simt că vei avea succes, dacă vei avea curaj. 😉
  Și dacă nu vei mai fi obsedat de aspectul tău fizic, ci de cel sufletesc.

  🙂

   1. Nu îmi vine mie să cred că nu ai prin vecini vreo fată care îți place cum zâmbește, cum vorbește/reacționează, cum salută, cum se emoționează sau cum își roade o unghie când rămâne fără idei. 🙂 Gândește-te bine.
    Amintește-ți ce fată te întreabă ce ai mâncat azi, dacă te poate ajuta cu ceva, dacă ți-e bine sau, cel mai important, LA CE TE GÂNDEȘTI.

    Există posibilitatea ca o fată să te placă deja, dar să fie speriată că îi va fi prea greu să aibă o relație cu tine. Chiar dacă se simte atrasă de sufletul și felul tău de a gândi, poate nu are curajul. Aici trebuie să fii tu stăpân pe situație și să îi arăți, cu răbdare și cât poți de blând și zâmbitor, cu ce ar deveni viața ei mai frumoasă, dacă ar fi prietena ta.
    Că nu trebuie să o sperii și mai tare, deocamdată vorbim de prietenie. 🙂

    Și, logic, să ne gândim care ar fi avantajele: ai iubi-o și ai respecta-o. Ai glumi cu ea și nu ai jigni-o niciodată. E important să-i spui că ai încredere în ea și n-o vei teroriza cu gelozia. Că vrei să fie fericită și că te gândești mai tot timpul la ea… Femeile sănătoase la cap se duc întotdeauna spre cel care le iubește și le dorește cel mai mult. Între o avere și o iubire perfectă, o femeie adevărată alege întotdeauna iubirea.
    Nu vorbim aici de dezaxate sau de sufletele de curvă, acum ne gândim la o fată deosebită, destul de puternică și curajoasă pentru a avea o relație mai ”altfel”.
    Poate cel mai greu va fi după ce ai cucerit-o, când oameni mici la suflet o vor întreba mereu de ce stă cu tine.
    Ca să reziste alături de tine și să nu o ispitească altcineva, trebuie să aibă de ce să rămână lângă tine. Să o convingi zi de zi că o iubești, că îți dorești cel mai mult să fii în preajma ei, pentru că așa te simți cel mai bine. Dar astea să fie adevărate, SĂ NU O MINȚI și să nu o folosești ca pe cineva care e obligat să stea cu tine. Bărbații mai obișnuiesc să se prefacă și să pretindă că relația e OK, dar femeile, fiind ceva mai fragile, simt imediat că nu sunt iubite și asta le face să devină răzbunătoare. Se răzbună, fie fugind, fie rămânând și făcându-ți viața un iad 🙂 Dar nu vrem să ajungem acolo, nu-i așa? 🙂
    Ție îți rămâne să te gândești la vorbele sincere și frumoase care să o facă să stea lângă tine mereu, la gesturile de tandrețe, mângâierile pe care le merită și la multe alte mici surprize. N-ai idee ce mult contează vorbele frumoase pentru o femeie!

    Ca să meargă o relație, există 2 reguli simple:
    1) Poartă-te cu ea exact cum ai dori să se poarte ea cu tine.
    2) Din 6 miliarde de oameni pe lume, TU să o iubești cel mai mult: iar ei să îi fie foarte clar lucrul ăsta.

    Noapte bună, Zolty!

   2. #Andi Bob: Nici nu mai ştiu ce să zic 😀 , prin vecini toate-s măritate sa-u au o relaţie stabilă. Eu acum nu pot să mă bag aşa peste cineva 😀 mă înţelegi, nu? 😀

 4. Gândește-te așa: ești unul dintre foarte puținii oameni care au prieteni adevărați. Asta e o comoară comparabilă cu o coroană de rege poet, care tocmai a câștigat un război luptând cot la cot cu soldații săi. Ești norocos, Zolty!

  Referitor la bârfitori, să știi că există metode de a-i face să pară exact ceea ce sunt, jucându-te cu slăbiciunea lor pentru bârfit: de exemplu, zi-i unuia ceva despre ceva la care au fost martori și în a căror seriozitate crezi. Dar zi-i ceva intenționat diferit, nu exact cum a fost. Și roagă-l să NU SPUNĂ NIMĂNUI. 😀
  Asta cu ”să nu spui” e o formulă magică, un bârfitor se va grăbi cu viteza luminii să spună tuturor ce i-ai spus doar lui, doar pentru el. Inevitabil, va ajunge și la martorii serioși cu povestea ta. :)))) Care îl vor mânca de viu, pentru că ei știu că nu a fost așa, că tu ai fost sincer și cumsecade, bine intenționat etc. În cel mai fericit caz, va scăpa doar cu disprețul lor și cu faptul că nu va mai fi băgat în seamă de niciun om serios. Apoi cheamă-l să vorbiți, vezi dacă își dă seama că a făcut o tâmpenie și că el merita farsa asta. Vezi dacă se poate îndrepta. Mai dă-i o șansă. Apoi, dacă se dovedește că e un tâmpit imposibil de educat și de ținut în preajma ta, ocolește-l. Să știi că funcționează metoda asta, Zolty! 😉

  Știi ce îți doresc din toată inima, Zolty? Deși poate crezi că e imposibil și inutil să te gândești la așa ceva, îți doresc SĂ TE ÎNDRĂGOSTEȘTI! Să te îndrăgostești de o femeie drăgălașă și cumsecade, dar să te îndrăgostești ATÂT DE TARE, încât să o convingi că ești un om bun, care poate oferi iubire și merită să fie iubit. Mă voi ruga pentru tine, Zolty… 🙂

  Toate cele bune

  1. #Andi Bob: 1.Ştiu că sînt foarte norocos că am prieteni adevăraţi. 2. Cu bîrfitorii fix asta am făcut şi eu, am aflat cine merită să vb cu el şi cine face tot felu de poveşti. 3. Cu îndrăgostitu mai greu şi mai ales o femeie de mine care sînt aşa cum sînt, mă refer la aspectu fizic, nu am nici o şansă dar cine ştie? 😀 . Multă sănătate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s