Mîna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană

Sall, azi vreau să vă spun de o ştire văzută la ştirile protv , da, este vorba de cerşetori. De acei cerşetori care şînt sănătoş şi vă fraieresc pe voi zi de zi, prin tot felu de jmecheri, că nu au picioare (la vedere) adică nu-i vedeţi voi şi nici nu vă prea interesează, ce-i aşa zi şi paralizaţi ca ce-l din ştirile protv, care se plimbă cu taxi-ul, are carduri, bani strînşi în bancă, cîştigă într-o zi mai mult ca o porsoană cu handicap adevărată de la stat pe o lună şi jumate, se distrează, şi mai şi rîde de oameni care le dă bani, adică de prostia lor. Cînd vedeţi un cerşetor uitaţivă cu atenţie la el, să vedeţi dacă este cu adevărat ce vrea el să pară şi nu un inpostor puturos şi care nu-i place să lucreze, mai bine stă şi cerşeşte toată ziua că este mai uşor şi chiar uni dintre voi îl încurajaţi ajutîndul pe el şi pe alţi. Mai bine ajutaţi pe ce-i ce chiar sînt în situaţi grele şi au nevoie de ajutorul vostru cu adevărat şi nu stau să cerşească din diferite motive şi dacă ar sta la cerşit probabil nu iar ajuta oameni, îi ajută doar pe cei ce sînt nişte inpostori profesionişti care ar trebui trimişi la lucru. Eu dacă aş putea şi alţi ca mine, aş merge cu mare plăcere la lucru dacă aş putea, acuma de maş face sănătos aş lucra toată ziua de dimineaţă şi pînă seara, doar să nu mai fiu aşa, dar sînt conştient că asta nu mai este posibil niciodată cel puţin pe pămînt. De ceva vreme încoace mă mai gîndesc şi eu la posibilitatea asta de a cerşi, sînt sigur că va veni şi ziua aceia de a trebui să cerşesc pt a putea supraveţui, guvernul ne face zilele tot mai grele probabil în speranţa să scape mai repede de noi. După cum merg lucrurile, sînt speranţe tot mai mari să şi reuşească, sigur nu scapă de noi toţi, doar de majoritatea sigur, pt că ce-i ce mai au un părinte care să-i ajute e bine, dar ce-i ce sînt pe cont propriu?? Dar vorba aia: om trăi şi om vedea…..Multă sănătate

25 de gânduri despre “Mîna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană

  1. Pingback: Zolty e dăştept! « Ulise al II-lea – blog canin

  2. Pingback: Un blog cu năbădăi

  3. Pingback: Departe « Cristian Dima

  4. „De ceva vreme încoace mă mai gîndesc şi eu la posibilitatea asta de a cerşi, sînt sigur că va veni şi ziua aceia de a trebui să cerşesc pt a putea supraveţui”. Teribila, bucata asta… Zolty, multumesc ca mi-ai „stricat” seara in cel mai uman mod cu putinta!

  5. Zoly… cu „mana intinsa” ar fi bine sa stam doar inaintea Domnului Dumnezeu… dar mai mult de mana, ar trebui sa stam cu ochii atintiti pe Domnul… ochii credintei… privind la El aratam ca ne incredem deplin in puterea Lui si in purtarea Lui de grija, fata de noi… In esenta, pentru mine, acea fraza citata de dine din Filantropica, nu este demna pentru cineva care-si pune nadejdea in Domnul Dumnezeu… Lui nu avem de ce sa-I spunem povesti, indiferent de cat de ticluite si chiar adevarate ar fi ele, pentru simplul motiv ca El stie mai dinainte de ceea ce avem trebuinta… Doar trebuie sa ne punem cu intreaga fiinta increderea in El… Fi binecuvantat! Multa sanatate si… Doamne-ajuta!

  6. Andrei

    Zolty tu esti un exemplu pentru multi , inclusiv pt mine , esti un model prin bunatatea de care dai dovada, prin bunul simt si prin puterea de lupta, iti pot lua totul dar un lucru iti va ramane : caracterul, si tu prietene chiar ai caracter .
    Gandeste-te ca dai o lectie de viata multora care intra pe blogul tau si mai gandeste-te ca nu multi pot avea taria de caracter de care deai tu dovada.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s